unnamedproject
top of page

Hoe Ons Script de Belangrijkheid van Gehoor Benadrukt


In onze recente case study campagne hebben we ons gericht op het belang van helder gehoor, vooral bij het gebruik van de telefoon. Het doel was om een krachtig, emotioneel script te creëren voor een bedrijf dat zich specialiseert in hooroplossingen. Het resultaat was een ontroerend verhaal dat de essentie van communicatie en gehoor onderstreept.


Het Concept:

De kern van ons script draait om een eenvoudige, maar krachtige interactie tussen een oma en haar kleindochter. De oma, licht slechthorend, heeft moeite met het herkennen van de nood van haar kleindochter aan de telefoon. Dit scenario belicht het belang van helder gehoor in kritieke momenten - een situatie waar velen van ons zich mee kunnen identificeren.


Emotie en Essentie:

Onze aanpak was om emotie te gebruiken als een venster naar de essentie van ons verhaal. Door de nadruk te leggen op een herkenbare en emotionele ervaring - een kind in nood en een oma die wil helpen maar beperkt wordt door haar gehoor - spreken we direct tot het hart van onze doelgroep. Dit creëert niet alleen empathie maar benadrukt ook het belang van een oplossing voor gehoorproblemen.


Het Belang van Gehoor in Communicatie:

In het script wordt de frustratie van miscommunicatie door gehoorverlies duidelijk. De herhaalde vraag van de oma, "Wat zeg je, lieverd?" dient als een krachtige herinnering aan hoe cruciaal helder gehoor is in ons dagelijks leven, vooral in noodsituaties.


Conclusie:

Met dit script hebben we een verhaal gecreëerd dat niet alleen de uitdagingen van slechthorendheid belicht, maar ook het belang van toegankelijke hooroplossingen. Het is een verhaal dat ons helpt herinneren dat elk telefoongesprek, elke uitgewisselde zin en elk gedeeld moment telt.


Script draft 1 in actie:


INT. HUIS VAN OMA - DAG

Een gezellig ingerichte kamer. OMA, een oudere vrouw met een liefdevolle uitstraling, staat bij de deur. Naast haar staat haar KLEINDOCHTER, een jong meisje met een vrolijke lach.


KLEINDOCHTER

(zwaait)

Dag oma!

De Kleindochter draait zich om en loopt naar beneden van de portiek.


OMA

(roept terug met een glimlach)

Dag, lieverd!

Oma doet de deur dicht en blijft glimlachen.


CUT TO:


EXT. PORTIEK - DAG

De Kleindochter loopt de trap af, maar struikelt en valt.


CUT TO:


INT. HUIS VAN OMA - DAG

Oma’s telefoon rinkelt. Ze pakt op met een bezorgde uitdrukking.


OMA

Hallo, lieverd?


KLEINDOCHTER

(verdrietig, aan de telefoon)

Oma, ik ben gevallen, mijn been doet pijn.


OMA

Wat zeg je, lieverd?


KLEINDOCHTER

(snikkend)

Ik ben gevallen, mijn been doet pijn.


OMA

(probeerend te horen)

Wat zeg je, lieverd?


KLEINDOCHTER

Oma, ik ben…


CUT TO:

Het scherm wordt zwart en de BEDRIJFSNAAM verschijnt, gevolgd door de zin: “Omdat elk belletje ertoe doet."


bottom of page